Al 35 jaar toonaangevend in dieetbegeleiding bij voedselovergevoeligheid.

vlieg-diëtisten-ons-team
De diëtisten van Vlieg diëtisten zijn gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen en volwassenen met voedselovergevoeligheid. De praktijk bestaat 35 jaar.

Ons doel is om iedereen te laten genieten van voeding, klachten te voorkomen of te verminderen en een zo normaal leven laten leiden ondanks de voedselallergie of voedselintoleranties. Wij helpen u om het verband tussen voeding en klachten te vinden en om een zo goed mogelijk voeding samen te stellen die bij u past.

Maak kennis met onze diëtisten

berber-vlieg-boerstra
Dr. Berber Vlieg-Boerstra

Gepromoveerde diëtist & onderzoeker

daisy-luiten
Daisy Luiten

Diëtist & klinische epidemioloog

rachelle-bottse
Rachelle Bottse

Diëtist

rosanne-schimmel
Rosanne Schimmel

Diëtist

irene-kok
Irene Kok

Diëtist & gezondheidswetenschapper

rachelle-bottse
Kitty van der Moolen-Huurdeman

Diëtist en promovenda (dierwetenschappen)

daisy-luiten
Dominiek Wolters

Diëtist & gezondheidswetenschapper

Onze kracht

Onze kracht ligt in onze jarenlange ervaring en naamsbekendheid. Wij herkennen en begrijpen de dieetproblematiek waar u elke dag mee te maken krijgt.

Verder hebben alle diëtisten van Vlieg Diëtisten naast hun opleiding Voeding en Diëtetiek een academische opleiding op het gebied van voeding of zijn daar mee bezig.

Niet alleen elimineren, maar ook restaureren

Bij ons bestaat de behandeling van voedselallergie niet alleen uit elimineren, maar ook uit het samenstellen van een zo goed mogelijk samengestelde voeding voor uzelf of uw kind.  Dat betekent uiteraard dat wij er voor zorgen dat de voeding volwaardig is en alle voedingsstoffen aanwezig zijn in de juiste verhoudingen. Dus niet teveel en niet te weinig, want ook dat is erg belangrijk naast het voorkomen van tekorten.

Maar daar doen wij nog een schepje boven op, door de keuze van de beste producten zorgen wij er ook voor dat de voeding van u of uw kind zo veel mogelijk voedingsstoffen bevat. Door gebruik van gezondere voeding worden ook het immuunsysteem en de “darmflora” versterkt. En die zijn weer van groot belang voor een goede gezondheid.

Algemene klachten zoals darmklachten, hoofdpijn en moeheid kunnen hierdoor afnemen. Wij werken vanuit de overtuiging en ervaring dat u of uw kind met een optimale voeding zich fitter gaat voelen en minder van dergelijke klachten ervaart.

Als er bij de dieetbehandeling alleen gekeken wordt naar het weglaten van voedingsmiddelen komen op lange termijn de klachten weer terug. Mensen komen dan in een neerwaartse spiraal terecht met op termijn toenemende klachten. 

Onze werkwijze

Wij werken samen met kinderartsen, allergologen en maag-darm-leverartsen voor het opstellen van de juiste behandeling op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook adviseren wij bij voedselprovocaties.

Daarnaast geven wij regelmatig scholingen, verzorgen wij voorlichtingen, schrijven wij artikelen en werken we mee aan wetenschappelijk onderzoek om de dieetbehandeling van mensen voedselallergie te verbeteren.

Consult en voorbereiding

Hoe verloopt een eerste consult bij de diëtist?
Wij vragen u vooraf aan het eerste consult een voedseldagboek, vragenlijst en voedseldagboek in te vullen. Bij de afspraak bevestiging via beveiligde mail kunt u deze downloaden via een link. Hierdoor denkt u vast na over uw hulpvraag en kunnen wij ons voorbereiden op het consult. Dit bespaart ook tijd, zo kunnen we de uren die u vergoed krijgt van de verzekeraar optimaal gebruiken.

De intake duurt 1 uur. Tijdens de intake proberen we in een uitgebreid vraaggesprek en analyse de link te leggen tussen uw klachten en voeding. Ook beoordelen we de kwaliteit van uw voeding. Op basis van deze gegevens in combinatie met de medische gegevens van de verwijzer stellen wij onze Diëtistische Diagnose en stellen wij een persoonlijk voedingsadvies met u op. Na het consult werken wij dit voor u uit en ontvangt dit per mail. Dit kan bestaan uit een overzicht van de gegeven adviezen, een dagmenu, een dieetlijst, receptuur, enzovoort.

Bij voorkeur ontvangen wij van u ook een verwijzing van de huisarts of medisch specialist, zodat wij zo goed mogelijk onze behandeling op het medische probleem van u of uw kind kunnen afstemmen. Ook treden we graag in contact met de verwijzer voor een zo goed mogelijk behandelresultaat. Wij sturen tijdens of na afloop van het behandeltraject altijd een rapportage.

Nauwe samenwerking met verwijzers

Wij werken samen met kinderartsen, allergologen en maag-darm-leverartsen voor het opstellen van de juiste behandeling op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook adviseren wij bij voedselprovocaties.

Groot Netwerk

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen moet onze kennis up-to-date blijven. Daarom zijn wij aangesloten bij meerdere netwerken en verenigingen in binnen- en buitenland.

Hierdoor kunnen wij werken op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Wij zijn aangesloten bij: