Onze Vlieg & Melse

De diëtisten van Vlieg & Melse zijn gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen en volwassenen met voedselovergevoeligheid. De praktijk bestaat al 30 jaar.

Ons doel is om de allergische klachten van uzelf of uw kind te verminderen, Wij helpen u om het verband tussen voeding en de klachten te vinden en om een zo goed mogelijke voeding samen te stellen dat bij u past. Ons streven is om iedereen (weer) te laten genieten van voeding en een zo normaal mogelijk leven te laten leiden, ondanks de voedselallergie of voedselintolerantie.

Daarnaast geven wij regelmatig les en verzorgen wij voorlichting, schrijven wij artikelen en doen wij wetenschappelijk onderzoek om de dieetbehandeling van patiënten met voedselallergie te verbeteren.

Amsterdam

Lorem ipsum dolor sit amet

Arnhem

Lorem ipsum dolor sit amet

Onze Kracht

Onze kracht

Onze kracht ligt in onze jarenlange ervaring en naamsbekendheid. Wij herkennen en begrijpen de dieetproblematiek waar u elke dag mee te maken krijgt.
Alle diëtisten  van Vlieg & Melse hebben een intensieve training voor de dieetbegeleiding bij voedselallergie doorlopen.
Verder hebben alle diëtisten van Vlieg & Melse naast hun opleiding Voeding en Diëtetiek een academische opleiding op het gebied van voeding of zijn daar mee bezig.

 

Niet alleen elimineren, maar ook restaureren

Bij ons bestaat de behandeling van voedselallergie niet alleen uit elimineren, maar ook uit het samenstellen van een zo goed mogelijk samengestelde voeding voor u zelf of uw kind. Dat betekent uiteraard dat wij er voor zorgen dat de voeding geen tekorten heeft.  Maar daar doen wij nog een schepje boven op: Door de keuze van de beste producten zorgen wij er ook voor dat de voeding van u of uw kind zo veel mogelijk voedingsstoffen bevat. Veel mensen gebruiken namelijk producten met een te lage voedingswaarde, zoals limonade, vruchtensap uit pak, kant-en-klare snacks of verkeerde vetten.

Door gebruik van gezondere voeding worden ook het immuunsysteem en de “darmflora” versterkt. En die zijn weer van groot belang voor een goede gezondheid.

Daarbij maken we veel gebruik van pure en onbewerkte producten. Het is ook erg belangrijk dat u of uw kind deze producten in de juiste verhoudingen eet of drinkt. Dus niet te veel en niet te weinig. Uiteraard houden wij rekening met uw voorkeuren, portemonnee en mogelijkheden.

Als er bij de dieetbehandeling alleen gekeken wordt naar het weglaten van voedingsmiddelen maar onvoldoende aandacht is voor goede voeding komen op lange termijn de klachten vaak weer terug. Sommige mensen komen met het steeds meer weglaten van producten in een neerwaartse spiraal terecht met op lange termijn een steeds minder volwaardige voeding.

Veel volwassenen en kinderen hebben naast hun allergische klachten veel algemene klachten, zoals darmklachten, hoofdpijn, gebrek, futloosheid en moeheid. Wij werken vanuit de overtuiging en ervaring dat u of uw kind met een optimale voeding zich fitter gaat voelen en minder van dergelijke klachten ervaart.

Nauwe samenwerking met verwijzers

Nauwe samenwerking met verwijzers

Op onze praktijk locaties werken wij nauw samen met kinderartsen, allergologen en andere medisch specialisten. Ook verwijzen veel huisartsen en collega diëtisten naar de praktijk.

Wij sturen onze verwijzers een uitgebreid verslag van het intake gesprek dat wij met u hebben, waarin we een relatie proberen te leggen tussen voeding en klachten. Onze bevindingen en aanbevelingen worden meegenomen in het behandelplan van de arts.

Ook adviseren wij de artsen bij /link: voedselprovocaties.

Groot Netwerk

Groot netwerk

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen moet onze kennis up-to-date blijven. Daarom zijn wij aangesloten bij een groot aantal netwerken en verenigingen in binnen en buitenland.

Hierdoor kunnen wij werken op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Wij zijn aangesloten bij:

Logo’s:

Indana, KP, NVD, DAVO ect.

Pin It on Pinterest

Share This